Ethno Catalonia 2024

Mentors artístics

Håvard Enstad

Håvard Enstad, nascut el 31 de desembre de 1984, és pianista, violoncel·lista i compositor originari de Noruega. Va començar a tocar el piano als vuit anys i també va començar a compondre de ben jove. Als 18 va accedir a l’Acadèmia Noruega de la Música per a estudiar amb el professor Jens Harald Bratlie i va estar allà durant tres anys abans de fer un any d’intercanvi a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona, on es va graduar la primavera de l’any 2009 amb resultats excel·lents.

A banda de tocar música clàssica, Enstad és un músic molt obert de mires. Ha participat en moltes produccions musicals diferents d’estils molt variats. Als 16 anys va començar a tocar el violoncel, fet que va possibilitat que pugui treballar també com a violoncel·lista.

Més tard, el seu gran interès per la música folk i tradicional de tot el món l’ha portat a participar en festivals de folk, a tocar en grups de folk i fer gires per Suècia, Croàcia, Eslovènia i Bèlgica. Actualment Enstad forma part de molts grups i conjunts diferents on actua com a pianista i violoncel·lista. També ha col·laborat amb Neila Benvey, una cantant algeriana assentada a Barcelona, i amb el trio de folk HAV tocant música dels Balcans, de l’Escandinàvia i d’Armènia.

L’any 2011 va fundar la Barcelona Ethnic Band, un grup que toca música tradicional de tot el món, i ha actuat per tot Catalunya. La banda va treure el seu primer disc el 2013.

La seva experiència artística, també liderant programes d’Ethno en diversos països, l’ha portat a esdevenir un dels iniciadors de l’Ethno Catalonia l’any 2016, del qual és un dels mentors artístics.

Pau Baiges

Pau Baiges va començar a aprendre música en general i piano en particular quan tenia sis anys. Té certificats de l’ESMUC, del Richard Strauss Konservatorium de Munic i del Koniklijk Conservatorium de Brussel·les. També ha estudiat jazz i improvisació al Taller de Músics de Barcelona i música tradicional de diversos països.

Baiges ha actuat com a solista i en bandes de cambra i ha dirigit diverses produccions escèniques, incloent-hi òperes, a diferents indrets d’Europa. Ha guanyat premis per actuacions de piano i fer música de cambra en diversos festivals de música i li han concedit diverses beques durant la seva formació. Va viure a Bèlgica del 2011 al 2015 i va treballar com a mestre i pianista a l’hospital psiquiàtric “Le Petite Maison” de Chastre com a part del projecte sòcio-artístic Equinox, dirigit per Maria Joao Pires. Baiges és un dels fundadors de la Barcelona Ethni Band, de la qual forma part des del 2010.

Després de tocar l’acordió a festivals Ethno de Suècia, Croàcia, Eslovènia i Portugal, Baiges va esdevenir un dels iniciadors de l’Ethno Catalonia l’any 2016, i també un dels mentors artístics.

Juan de la Fuente

Juan de la Fuente Alcón (Madrid 1982) és un músic format en percussió a l’Escola de Música Creativa de Madrid i especialitzat en percussió flamenca i producció musical.

Va començar la seva carrera en grups de música afrocubana, però al llarg de la seva trajectòria ha participat i produït projectes de música tradicional centreeuropea i ibèrica.

L’any 2017 crea l’Ensemble de Percussão do Porto (Portugal), un projecte de formació on principalment ensenya ritmes i repertori de músiques del món des de la tradició però creant arranjaments contemporanis.

Juan de la Fuente és un dels iniciadors d’Ethno Portugal. Des del 2014 forma part d’equips de mentors artístics. Participa a l’Ethno Catalonia com a mentor des del 2018.

Ana Conceição

Ana va néixer a Porto, Portugal, i va començar a estudiar violoncel als 13 anys. Es va graduar en música clàssica a Lisboa i va començar a improvisar amb el violoncel mentre feia classes de cant jazz.

Ha tocat i cantat en molts projectes diferents, des de rock i reggae fins a música electrònica i folk tradicional. Va compondre bandes sonores per a curtmetratges i espectacles de dansa contemporània i va dirigir i arreglar cançons tradicionals portugueses per a un cor.

Ana actua i col·labora amb freqüència amb la Casa da Música
treballant tant en la creació d’espectacles com en projectes comunitaris artístics. És una de les directores artístiques de l’Orquestra de Famílias de Matosinhos, una orquestra composta per famílies.

El viatge Ethno d’Ana va començar el 2018 a Portugal. L’any següent, va tornar a participar a Ethno Portugal i va ser seleccionada per a Ethnofonik ’19. El 2020 va participar a Ethno France i el 2022 va ser convidada a ser mentora artística de les veus, continuant amb aquest paper des de llavors.

Menú