Ethno Catalonia 2021

Festival folk internacional

Del 23 de juliol a l’1 d’agost de 2021

Programa d’activitats

El campus i festival folk internacional Ethno Catalonia 2021 és un projecte únic per les seves característiques. En total seran deu els dies de celebració i el programa d’activitats, que s’estendran del 23 de juliol a l’1 d’agost.

El programa d’activitats inclou una exposició que a partir de la figura de Pere Sala “Peret Blanc” (1917-1993), considerat un dels últims músics tradicionals del país, ens acosta a la societat rural on els músics, amb el seu instrument a coll i anant a peu per pobles, ermites o masies, eren els animadors de festes majors, festes petites, rosers, aplecs, casaments i, fins i tot, matances del porc.

Ethno Catalonia és també un aparador dels altres projectes que organitza Joventuts Musicals de Catalunya, amb un gruix d’actuacions incloses a la Xarxa de Músiques a Catalunya, el circuit de concerts de la federació catalana de Joventuts Musicals i un dels seus programes més importants. A més, s’hi ha de sumar els concerts individuals Ethno i l’assaig general de l’Ethno Orchestra que duran a terme els participants del festival.

El colofó el posarà l’Ethno Orchestra, que aplega tots els joves músics participants i oferirà una minigira que posarà punt final a la residència artística amb dos concerts a Moià i Barcelona. L’Ethno Orchestra és el resultat de l’intens treball que els joves músics folk d’arreu del món realitzen durant els dies del campus. Junts interpreten un repertori absolutament únic amb cançons i temes tradicionals dels diferents països representats, arranjats per l’ocasió pels líders musicals.

És per això que cada gira de l’Ethno Orchestra és totalment singular i irrepetible: cada any són diferents els músics que hi participen, els instruments que hi sonen i les cançons i tradicions musicals que s’hi interpreten.

A l’Ethno Catalonia 2021 viurem deu dies d’activitats i concerts gratuïts en diferents espais emblemàtics de Banyoles, com la Plaça Major, la Torre del Rem, el Claustre del Monestir o els Banys Vells. Consulteu cada activitat al calendari de sota per a veure la informació sobre la reserva d’entrades.

Podreu participar al festival de concerts oberts al públic que se celebraran cada vespre per a tot el públic de Banyoles de manera gratuïta

Subscriviu-vos al nostre butlletí per a rebre puntualment tota la informació sobre l’Ethno Catalonia.


Menú