Ethno Catalonia 2021

Líders artístics

Håvard Enstad

Håvard Enstad, nascut el 31 de desembre de 1984, és pianista, violoncel·lista i compositor originari de Noruega. Va començar a tocar el piano als vuit anys i també va començar a compondre de ben jove. Als 18 va accedir a l’Acadèmia Noruega de la Música per a estudiar amb el professor Jens Harald Bratlie i va estar allà durant tres anys abans de fer un any d’intercanvi a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona, on es va graduar la primavera de l’any 2009 amb resultats excel·lents.

A banda de tocar música clàssica, Enstad és un músic molt obert de mires. Ha participat en moltes produccions musicals diferents d’estils molt variats. Als 16 anys va començar a tocar el violoncel, fet que va possibilitat que pugui treballar també com a violoncel·lista.

Més tard, el seu gran interès per la música folk i tradicional de tot el món l’ha portat a participar en festivals de folk, a tocar en grups de folk i fer gires per Suècia, Croàcia, Eslovènia i Bèlgica. Actualment Enstad forma part de molts grups i conjunts diferents on actua com a pianista i violoncel·lista. També ha col·laborat amb Neila Benvey, una cantant algeriana assentada a Barcelona, i amb el trio de folk HAV tocant música dels Balcans, de l’Escandinàvia i d’Armènia.

L’any 2011 va fundar la Barcelona Ethnic Band, un grup que toca música tradicional de tot el món, i ha actuat per tot Catalunya. La banda va treure el seu primer disc el 2013.

La seva experiència artística, també liderant programes d’Ethno en diversos països, l’ha portat a esdevenir un dels iniciadors de l’Ethno Catalonia l’any 2016, del qual és un dels líders artístics.

Pau Baiges

Pau Baiges va començar a aprendre música en general i piano en particular quan tenia sis anys. Té certificats de l’ESMUC, del Richard Strauss Konservatorium de Munic i del Koniklijk Conservatorium de Brussel·les. També ha estudiat jazz i improvisació al Taller de Músics de Barcelona i música tradicional de diversos països.

Baiges ha actuat com a solista i en bandes de cambra i ha dirigit diverses produccions escèniques, incloent-hi òperes, a diferents indrets d’Europa. Ha guanyat premis per actuacions de piano i fer música de cambra en diversos festivals de música i li han concedit diverses beques durant la seva formació. Va viure a Bèlgica del 2011 al 2015 i va treballar com a mestre i pianista a l’hospital psiquiàtric “Le Petite Maison” de Chastre com a part del projecte sòcio-artístic Equinox, dirigit per Maria Joao Pires. Baiges és un dels fundadors de la Barcelona Ethni Band, de la qual forma part des del 2010.

Després de tocar l’acordió a festivals Ethno de Suècia, Croàcia, Eslovènia i Portugal, Baiges va esdevenir un dels iniciadors de l’Ethno Catalonia l’any 2016, i també un dels líders artístics.

Menú